Aloë Vera in de media

Multi-netwerk marketingoplossing van Forever Living International.

Voordelen van Forever Pure Aloë Vera Gel.

Aloë vera: Geschiedenis

Aloë vera komt oorspronkelijk uit Noord-Afrika en wordt al eeuwenlang over de hele wereld en in Europa, vooral in Spanje, verbouwd. Deze plant is door mensen over de hele wereld gebruikt vanwege de interne en externe voordelen.

De oude geschiedenis van aloë vera toont ons het gebruik ervan in de geneeskunde en in cosmetica door Egyptenaren, Romeinen, Italianen, Algerijnen, Tunesiërs, Marokkanen, Grieken, Arabieren, Indiërs, Chinezen, enz.

Een papyrus die 3500 jaar geleden werd geschreven (het origineel wordt bewaard aan de Universiteit van Leipzig) beschrijft aloë en zijn geneeskrachtige eigenschappen die al eeuwenlang bekend waren.

Zoals historici hebben geschreven, haalde Aristoteles Alexander de Grote over om het eiland Socotora (Oost-Afrika) te veroveren om voldoende hoeveelheden aloë te verzamelen als genezend middel voor de soldaten.

Het verhaal dat Cleopatra in het geheim Aloë Vera-gel in haar schoonheidsbad gebruikte, is waarschijnlijk de vroegste vermelding van het gebruik van de plant als cosmetica. Meer recentelijk hebben Peruaanse vrouwen er een uitstekende kleurstof voor hun haar van gemaakt.

In het Nieuwe Testament (Johannes 19:39) staat dat Nicodemus 's nachts kwam en een mengsel van mirre en aloë meebracht om het lichaam van Jezus te balsemen. Er wordt aangenomen dat het Aloë Vera was, Er zijn andere verwijzingen naar aloë in de Bijbel: Numeri 24:6, Spreuken 7:17, Hooglied 4:14, Psalm 45:8.

Marco Polo ontdekte dat de Chinezen aloë vera gebruikten voor maagklachten, maar ook bij de behandeling van netelroos en andere huidaandoeningen. In het boek De avonturen van Marco Polo wordt melding gemaakt van het eerbetoon dat jaarlijks wordt gebracht aan de Grote Khan, de aloë.

Een brief geschreven in 1494 door Dr. Diego Alvarez Chanca, een van de drie artsen op de tweede reis van Christoffel Columbus naar Amerika, zegt dat hij in de logboeken melding maakte van de aloë die in Hispaniola groeide, een soort aloë die wij artsen gebruiken.

De Mohammedanen waardeerden deze plant zo hoog dat de pelgrim op weg naar Mekka een aloëblad aan zijn deur hing als bewijs van zijn pelgrimstocht.

De Seminole-indianen gebruikten de genezende gel bij operaties. In plaats van te hechten, brachten ze de ruwe gel aan op de incisie om een snelle en natuurlijke genezing te bevorderen. Dit proces liet weinig of geen littekens achter.

Aanpassen

Google Analytics

Google Analytics is een service die op onze website wordt gebruikt en die verkeer bijhoudt, rapporteert en meet hoe gebruikers omgaan met onze website-inhoud om deze te verbeteren en betere diensten te bieden.

Facebook

Op onze website kunt u de inhoud ervan leuk vinden of delen op het sociale netwerk van Facebook. Door het te activeren en te gebruiken, gaat u akkoord met het privacybeleid van Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter

Op onze website worden geïntegreerde tweets en deelservices van Twitter gebruikt. Door deze te accepteren en te gebruiken, gaat u akkoord met het privacybeleid van Twitter: https://help.twitter.com/nl/rules-and-policies/twitter-cookies