Myomen

Vleesboom, myomen...

Een myoma is een solide tumor gemaakt van vezelig weefsel, daarom wordt het vaak een 'vleesboom' tumor genoemd. De grootte en het aantal myoma's varieert.
Hun groei is vaak traag, en ze veroorzaken meestal geen symptomen. Myomen die geen symptomen veroorzaken, vereisen geen behandeling.
Ongeveer 25% van de myomen veroorzaken symptomen en vereisen medische behandeling.

Vleesbomen zijn goedaardige tumoren. Ze kunnen zeer talrijk en soms zeer groot.

Maar buiten deze twee overwegingen, de beslissing om in te grijpen hangt vooral af van het risico van complicaties. We hebben Dr. David Elia geïnterviewd.

Wat zijn de behandelingen voor vleesbomen?

Als u wilt voorkomen dat bloedingen periodes, het gebruik van de pil, een progestageen-vrijgeven implantaat, of progestageen hormonen kan een goede oplossing zijn.
Het zal echter niet voorkomen dat de vleesboom groeit. Als u wilt voorkomen dat een grote vleesboom zich in volume ontwikkelt, u kunstmatige menopauze veroorzaken met geneesmiddelen die de werking van de eierstokken kunnen stoppen. Zodra de vleesboom geen hormonen meer ontvangt, atrofieies en vermindert in volume.

Het probleem met deze behandeling is dat het vereist maandelijkse of driemaandelijkse intramusculaire injecties, en vooral, het gaat gepaard met symptomen van de menopauze (opvliegers, vaginale droogheid, migraine, slapeloosheid, enz.), dat is gênant bij 45-jarige vrouwen bijvoorbeeld.

Tegen dit nadeel kan echter een milde compenserende hormonale behandeling worden voorgeschreven.

Zijn er natuurlijke remedies voor de behandeling van vleesbomen?

De groei van myomen kan in de vorm van een enkele knobbel of groep, en hun grootte varieert van 1 millimeter tot meer dan 20 centimeter in diameter. Myomen zijn de meest gediagnosticeerde tumoren in het bekkengebied, evenals de belangrijkste oorzaak van hysterectomie.

Hoewel ze vaak worden aangeduid als tumoren, ze zijn niet kanker.

De oorzaak van myomen is niet echt bepaald, maar de meeste myomen ontwikkelen zich bij vrouwen tijdens hun reproductieve jaren. Myomen ontwikkelen zich niet totdat het lichaam begint te produceren oestrogeen. Myomen hebben de neiging om zeer snel te groeien tijdens de zwangerschap, gedurende welke tijd het lichaam produceert meer oestrogeen.

Na het begin van de menopauze, de grootte van myomen stopt meestal vordert en kan beginnen te dalen als gevolg van de afname van oestrogeen.

Vleesbomen worden meestal veroorzaakt door hormonale onevenwichtigheden, wat oestrogeen dominantie betekent. Dit betekent dat je nodig hebt om uw hormonen evenwicht met een combinatie van natuurlijke progesteron en kruidentherapieën. Andere bijwerkingen van oestrogeen dominantie zijn: slapeloosheid, hoge bloeddruk, waterretentie, gebrek aan seksueel verlangen, en gewichtstoename.

Facebook
Aanpassen

Google Analytics

Google Analytics is een service die op onze website wordt gebruikt en die verkeer bijhoudt, rapporteert en meet hoe gebruikers omgaan met onze website-inhoud om deze te verbeteren en betere diensten te bieden.

Facebook

Op onze website kunt u de inhoud ervan leuk vinden of delen op het sociale netwerk van Facebook. Door het te activeren en te gebruiken, gaat u akkoord met het privacybeleid van Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter

Op onze website worden geïntegreerde tweets en deelservices van Twitter gebruikt. Door deze te accepteren en te gebruiken, gaat u akkoord met het privacybeleid van Twitter: https://help.twitter.com/nl/rules-and-policies/twitter-cookies