Samenstelling

Vriesanalyse

Gezien de variabiliteit van bepaalde kwantitatieve percentages;afhankelijk van de variëteit van Aloë vera, de aard van de bodem, weersomstandigheden, extractiemethoden, enz.;

 Alleen de kwalitatieve samenstelling zal worden gegeven zoals deze naar voren komt uit het laatste werk dat op dit gebied is uitgevoerd. 

Ontdek hier de eigenschappen van aloë vera.

Analytische samenstelling

Aloë vera: de chemische analyse van het blad van de Aloë vera-plant begint na 1850 met de isolatie van het belangrijkste actieve ingrediënt van het sap dat werd genoemd: aloïne, substantie aan de oorsprong van zijn spijsverteringseigenschappen (maagzuur, cholagogue en laxeermiddel) die de enige waren die officieel werden erkend door het medicijn van die tijd.

Het was pas veel later, na 1930, dat nieuw analytisch onderzoek probeerde de andere actieve ingrediënten te vinden die de vele andere deugden van aloë vera-gel konden verklaren in relatie tot de gel van zijn verse pulp. De samenstelling ervan wordt vervolgens geleidelijk in de loop der jaren voltooid met de evolutie van de steeds efficiëntere technische analysemiddelen die beschikbaar zijn voor onderzoekers.

Dus, momenteel, zonder te kunnen zeggen dat we geen nieuwe werkzame stoffen zullen vinden, kunnen we ervan uitgaan dat de samenstelling van het Aloë vera-blad praktisch volledig bekend is wat betreft de meest essentiële actieve componenten.

Een goddelijke plant

Oorlog van farmaceutische bedrijven
Vergeet niet dat in onze zogenaamde geavanceerde landen een nieuw medicijn of kruidenpreparaat alleen door de officiële geneeskunde wordt erkend als de exacte chemische samenstelling bekend is.
Zo zal een plant als aloë die zich al eeuwenlang heeft bewezen en behoort tot de traditionele farmacopee van genezers en kruidendokters over de hele wereld, op een dag alleen officieel worden goedgekeurd als het erin slaagt de caudinevorken van het experimentele protocol te passeren.
En in het licht van de felle oorlog die in de schaduw wordt gevoerd door de grote farmaceutische bedrijven, is het gemakkelijker te begrijpen waarom de enorme financiële belangen die op het spel staan erin slagen de over-the-counter verkoop van uitstekende natuurlijke en goedkope producten te vertragen. Het is duidelijk dat een plant die in warme landen iedereen vrij kan plukken, op zijn terras of in zijn tuin kan groeien, die in staat is om heel veel ziekten te genezen, een puinhoop is in het panorama van het internationale medische bedrijfsleven.
Aloë, lang gebruikt in poedervorm gemaakt van de gedroogde bladeren van de plant die gemakkelijk konden worden vervoerd, werd ook gebruikt in de landen van productie, het roze sap dat wordt afgescheiden door de oppervlakkige huid van het blad. Deze methode van eerste hulp wordt nog steeds beoefend in West-Indië en vele andere derdewereldlanden.
Stabilisatie
Zoals we zojuist hebben gezien, is het pas zeer recent dat we erin geslaagd zijn om de actieve maar onstabiele gel van de Aloë vera-pulp te stabiliseren, voor langdurig gebruik.
Tegenwoordig is het deze slijmachtige gel die door de bladeren wordt bevat, - het meest actieve deel van aloë - dat wordt gebruikt. Cholagogue, maagzuur, laxerend en zuiverend, de aloïne in het sap van de pericyclische cellen van aloë vertegenwoordigde voor de ouden een echt elixer van een lang leven. Maar weinig ingewijden maakten het verschil tussen dit roze-gele sap en de kleurloze gel van het hart van de aloëbladeren.
Het is echter deze samentrekkende, bacteriedodende, bechic, helende, fungicide, ontstekingsremmende, hemostatische en virulicide gel die het meest actieve deel van de plant vertegenwoordigt. Het verdooft weefsels, stopt jeuk, verlicht insectenbeten. Het bestrijdt ook met succes koorts en constipatie, verwijdt capillaire vaten en verduidelijkt bloed.
In de dermatologie revitaliseert aloë-gel weefsels, "verteert" dode cellen, hydrateert de droge huid en dringt diep door in de dermis voor het grootste voordeel.

Traditionele eigenschappen
In de afgelopen halve eeuw hebben onderzoekers de toch al lange lijst van zijn traditionele eigenschappen verrijkt: Aloë vera blijkt een uitstekende biologische regulator en een uitstekend immunostimulant te zijn. Het wordt gewaardeerd om zijn vermogen om postoperatieve celregeneratie te versnellen.
In de afgelopen jaren beweren Amerikaanse artsen goede resultaten te behalen bij de behandeling van kanker en aids.
Maar laten we voorzichtig blijven. Deze reputatie van "wonderbaarlijke plant", deze lofprijzingen, deze dithyrambe, is het niet te mooi, zou het niet een mooie legende zijn of een vulgaire propagandacampagne om de duizend aloë-producten te promoten, min of meer puur en min of meer effectief die de wereld al overspoelen?

Een zeer rijke compositie
In ieder geval maakt de rijke samenstelling van vitaminen, mineralen, aminozuren, enzymen, verschillende voedingsstoffen, het Aloë vera-blad en zijn pulp een zeer compleet energievoedsel. Veel getuigenissen wijzen op de verrassende "gewichtsregulator" -eigenschap die een langdurige genezing van Aloë vera zou bieden. Een natuurlijke eetlustremmer voor bulimics en zwaarlijvige mensen, aloë zou ook de eetlust van anorexiapatiënten stimuleren.
Wat pleit voor de intrinsieke deugden van aloë is dat het gebruik ervan werd aangenomen door volkeren die in geografische gebieden zo ver van elkaar woonden als Egypte, China en India, Zuid-Europa, Afrika, het Nabije en Midden-Oosten, Madagaskar, Amerika of Australië.

Een magische plant?
Het is duidelijk dat deze "magische" reputatie een meerderheid van de wetenschappers afstoot en irriteert. Dezelfde mensen die de spot drijven met alternatieve geneeswijzen en de effectiviteit ontkennen van de meeste natuurlijke therapieën die ze placebo's noemen.
Dit weerhoudt veel apothekers, biologen en serieuze artsen er niet van om aloë te bestuderen en enkele van zijn legendarische eigenschappen te bevestigen. Beter! Ze ontdekten zelfs nieuwe deugden, vooral opmerkelijke voedingseigenschappen.
( © Marc Schweizer & APB)

Om elke dag te drinken!

Aloë vera Forever drinkt op basis van pure gel van gestabiliseerde aloë vera. Deze aloë vera dranken voorzien je lichaam van rijke voedingsstoffen en zijn een gezonde aanvulling op je dagelijkse voeding, wat je gezondheid ten goede komt. Daarnaast reinigen deze aloë vera dranken je darmen en dragen ze bij aan een betere assimilatie van vitamines en mineralen, wat je immuunsysteem bevordert. Miljoenen consumenten van aloë vera dranken beweren dat ze zich veel energieker voelen! Doe wat ze doen en neem een gezondere levensstijl aan. Aloë vera drankjes zijn verkrijgbaar in verschillende variëteiten.

Composition de la feuille fraîche

* Antraceenderivaten (specifiek voor sap)
* Mono- en polysacchariden: cellulose, glucose, mannose, aldonentose enz.
* Aminozuren: glutanic acid, asparaginezuur, alanine, arginine, cystine, glycine of glycocolle, histidine, isoleucine, leucine, lysine, methionine, fenylalanine, proline, serine, threonine, tyrosine en valine. Het is belangrijk op te merken dat deze lijst 7 van de 8 aminozuren bevat die essentieel zijn voor het leven en die het lichaam niet kan synthetiseren en die daarom dagelijks in de voeding moeten worden gevonden.
* Mineralen en sporenelementen: calcium, chloor, koper, chroom, ijzer, lithium, magnesium, mangaan, fosfor, kalium, natrium, zink, om alleen de belangrijkste te noemen.
* Vitaminen: A, B1, B2, B3, B6, B9, B12, C, E.
* Enzymen of diastasen: amylase, catalase, cellulase, lipase, oxidase en fosfatasen die specifieke rollen hebben als katalysatoren in vele essentiële organische chemische reacties.
* Andere bestanddelen: aloë-, aloënin, kaneelzuur, chrysofaanzuur, resistentol (alcoholisch derivaat van kaneelzuur), lignine, saponinen, choline, (waarvan de werking deelneemt aan de regulering van het cholesterolgehalte in het bloed, de goede werking van de lever en geheugenprocessen), vluchtige oliën, enz.

Vitaminen

A- Améliore la vision. Favorise la santé de la peau. Protège les cellules des radicaux libres.
B1- Nécessaire à la croissance des tissus et à la production d'énergie.
B2- Action commune avec la vitamine
B6- Pour la formation du sang.
B3- Aide à régulariser le métabolisme.
B6- Action commune avec la vitamine
B6- Pour la formation du sang.
B9- Antianémique, favorise la régénération des globules rouges.
B12- Indispensable au métabolisme. Facteur énergétique pour les fonctions nutritives du corps et favorise la formation des globules rouges.
C- En association avec la vitamine E combat l'infection, favorise la cicatrisation et maintient la santé de la peau.
E- Voir vitamine C. Protège la membrane des cellules.
Choline- Vasodilatateur coronarien, elle favorise le métabolisme

(A noter que l'Aloe vera stabilisé contient des vitamines A, C et E ajoutées au cours du processus de stabilisation.).

Minéraux

 • Calcium: Botgroei in combinatie met fosfor.
 • Fosfor: Botgroei in combinatie met calcium.
 • Kalium: (kalium sorbat)
 • IJzer: Bevordert hemoglobine- en zuurstoffixatie.
 • Natrium: Handhaaft de zuur-base balans van lichaamsvloeistoffen en bevordert water metablolisme in weefsels en cellen.
 • Chloor antiseptisch en desinfecterend middel.
 • Mangaan: In combinatie met magnesium, handhaaft de goede werking van de spieren en het zenuwstelsel.
 • Magnesium: In combinatie met mangaan, handhaaft de goede werking van de spieren en het zenuwstelsel.
 • Koper: Sporenelement essentieel om de balans van het lichaam te behouden.
 • Chroom: Bevordert de activiteit van vetzuurenzymen.
 • Zink stimuleert de eiwitactiviteit bij wondgenezing.

Enzymen

 • Amylase: Katalyseert de hyrolyse van zetmeel in dextrine en vervolgens maltose.
 • Bradykinase: Pijnstillend, ontstekingsremmend, stimulerend immuunsysteem.
 • Catalase: Voorkomt elke ophoping van waterstofperoxide in de weefsels.
 • Cellulase: Vergemakkelijkt de vertering van cellulose.
 • Fosforzuur creatine: Spierenzym.
 • Lipase: Vergemakkelijkt de spijsvertering.
 • Nucleotiasis: Katalyseert de hydrolyse van nucleotiden tot nucleosiden.
 • Zure fosfatase: Marker van prostaatkanker.
 • Alkalische fosfatase: Regulator van de leverfunctie.
 • Proteolytiasis: Hyrdolyzes eiwitten in hun samenstellende elementen.

Aloë bevat ook salicylzuur, chrysofaanzuur, vluchtige oliën.

Aminozuren

Aminozuren zijn eiwitten die energie leveren, fungeren als katalysatoren, de chemische balans reguleren, ingrijpen in de regeneratie van weefsels.
Aloë bevat 18 van de 22 aminozuren die in het menselijk lichaam worden aangetroffen, waaronder 7 van de 8 essentiële aminozuren (d.w.z. die ons lichaam niet kan maken) en 11 van de 14 secundaire aminozuren.

 • Essentials: Isoleucine, leucine, lysine, methionine, fenylalanine, theonine, valine.
 • Secundair: Asparaginezuur, glutaminezuur, alanine, arginine, cystine, glycine, hystidine, hydroxiproline, proline, serine, tyrosine.

Lignine, Saponinen, Anthrachinonen

 • Aloin: Louterend en brakend.
 • Barbaloin: Antibioticum & cathartisch.
 • Isobarbaloïne: Pijnstillend en antibioticum.
 • Anthranol en antraceen: fixeert zuurstof.
 • Aloëtinezuur: Antibioticum.
 • Aloë emodin: Bacteriedodend en laxerend.
 • Kaneelzuur: Wasmiddel, kiemdodend en fungicide.
 • Etherische olie: Kalmerend.
 • Chrysofaanzuur: Pijnstillend en verdovingsmiddel.
 • Aloë ulcine: Fungicide (huidschimmels).
 • Resestanole: Remming van maagsecreties door reactie met histamine.

Suikers

Mono- en polysacchariden (koolhydraten): Cellulose, glucose, galactose, mannose, aldonentose, uronic acid, lipase, aliinase, L-rhamnose. :