Antioxidanten

Antioxidanten, een luxe niet overbodig

Vrije radicalen zijn stoffen gevormd door het lichaam als onderdeel van de stofwisseling en bescherming tegen bacteriën.

Bepaalde factoren, zoals extreme blootstelling aan lucht- of zonverontreiniging en sigarettenrook, kunnen ertoe leiden dat het lichaam de productie van vrije radicalen verhoogt.

Om vrije radicalen te kunnen bestrijden, heeft het lichaam meer antioxidanten nodig dan het kan produceren, vooral tijdens perioden van ziekte of blootstelling aan verontreinigende stoffen. Een antioxidant is in staat om schadelijke vrije radicalen te neutraliseren. Gelukkig heeft het lichaam een zeer effectief systeem voor het stoppen van vrije radicalen: het antioxidantsysteem. Het lichaam kan produceren sommige van deze antioxidanten zelf, maar het andere deel moet worden verstrekt door voedsel.

Vermijd vrije radicalen

U voorkomen dat een overschot aan vrije radicalen door aandacht te besteden aan overtollig zonlicht, zonnebank blootstelling en radioactiviteit. Daar kun je natuurlijk niet altijd overal rekening mee houden, vooral luchtvervuiling is iets waar wij als mensen weinig invloed op hebben. Maar je zeker aandacht besteden aan de lucht in je eigen omgeving, zoals tabaksrook. Ook stoffen die vreemd zijn aan het lichaam in het dieet, zoals synthetische kleurstoffen en zware metalen, beïnvloeden de productie van vrije radicalen. En wat vind je van stress? Zowel fysieke als psychologische spanningen kunnen een lichamelijke reactie op een toename van vrije radicalen brengen.

Het belang van gezond eten

Het is goed op te merken dat veel voedingsmiddelen bevatten de nodige antioxidanten, maar helaas zijn we er niet altijd in slagen om voldoende essentiële stoffen te consumeren. Vitamine E, C en beta-caroteen, de plantaardige vorm van vitamine A, helpen vrije radicalen te neutraliseren, net zoals mineralen doen, zoals selenium, koper en zink. Zelfs bioflavonoïden, die worden gevonden in aloë vera dranken, bevatten antioxidant kenmerken. Ze zijn gunstig voor het behoud van een sterke vaatwand en een gezond cholesterolgehalte. Bioflavonoïden versterken ook het effect van vitamine C in het lichaam. In de natuur verschijnt vitamine C altijd in combinatie met bioflavonoïden, voornamelijk in citrusvruchten.

Advies

A-Beta-Care (54) als voedingssupplement is een perfecte combinatie waarmee u de maximale voordelen van Forever-producten plukken. Het hoge gehalte aan vitamine A, E en selenium zorgt in korte tijd voor de vermindering van veel antioxidanten. In combinatie met aloë vera gel, of andere aloë dranken naar keuze, biedt u een goede basis met een adequate aanvulling. U geeft de voorkeur aan een vloeibare vorm van antioxidanten, Pomesteen Power (262) zal ideaal zijn dankzij de toevoeging van appel, granaatappel en mangosteen of nog praktischer: de Forever Aloe2Go (270).

Aanpassen

Google Analytics

Google Analytics is een service die op onze website wordt gebruikt en die verkeer bijhoudt, rapporteert en meet hoe gebruikers omgaan met onze website-inhoud om deze te verbeteren en betere diensten te bieden.

Facebook

Op onze website kunt u de inhoud ervan leuk vinden of delen op het sociale netwerk van Facebook. Door het te activeren en te gebruiken, gaat u akkoord met het privacybeleid van Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter

Op onze website worden geïntegreerde tweets en deelservices van Twitter gebruikt. Door deze te accepteren en te gebruiken, gaat u akkoord met het privacybeleid van Twitter: https://help.twitter.com/nl/rules-and-policies/twitter-cookies